zondag, augustus 09, 2009

Geocache # 257 GC1QJTG Etstoel Anloo - Rechtspraak inzake erfgoed


GC1QJTG Quote == August 9 by ropeho (257 found)
Op deze perfecte geocache-dag met een lekker temperatuurtje en wat bewolking besloten we de Etstoel te lopen. Vanwege rugklachten die al een half jaar duren liepen we de laatste tijd (te) weinig multi's. Het is dus een verademing dat dat in ieder geval weer kan.

Om half twaalf vertrokken we vanaf de Magnus Kerk. Het nummer werd snel gevonden en ook het nummer bij het volgende WP ontging ons niet. Door naar de hekken en het graf. We telden, noteerden en liepen door waarbij we het grafmonument van de familie Kniphorst nog even bekeken. Jarenlang kampeerden we met de scouts op het NPK in het Kniphorstbos, toch eens uitzoeken hoe dat zit met die familie... Maar nu niet, door moesten we.
Langs prachtige lanen en mooie kleine paadjes vervolgden we onze weg. Op WP6 liepen we echter totaal vast. Het werd een bijscholing 'koersbepalen op de Etrex' en dankzij het stugge doorzettingsvermogen van de 'Pe' van ons team werd het volgende WP toch gevonden. Hoera! We konden verder (en weten nu hoe het moet, dat koersbepalen)

Via nog meer mooie lanen, lieve doorkijkjes, bruggetjes, velden met wilde bloemen en bankjes om uit te rusten (waarvoor de rug van 'Ro' erg dankbaar was) kwamen we uiteindelijk op WP 13 aan. Onderweg hadden we al ontdekt dat we één aanwijzing over het hoofd hadden gezien dus met lood in de schoenen begonnen we aan de berekening. Gelukkig bleek dat het ontbrekende getal maar één optie kon zijn dus de som was snel gemaakt.

Eenmaal bij de cacheplaats aangekomen werden we aangenaam verrast door het vakmanschap waarmee de cache is afgewerkt. Petje af! Net toen we wilden loggen kwam er een man aan, 'hebben jullie de schat gevonden?' vroeg hij al vanuit de verte. Even dachten we dat we met de eigenaar van doen hadden maar het bleek 'een vriend van' te zijn die een hele roedel honden bij zich had die allemaal tegelijk begonnen te blaffen. Ja, zó valt het wel op als je wil loggen natuurlijk! Gelukkig is Anloo een erg rustig dorp en het geblaf bleef onopgemerkt. We schreven onze namen in het logboek en liepen toen door naar Café Popken waar we koffie namen met de lekkerste chocoladetaart ooit. Helemaal geïmporteerd uit Barcelona nota bene. We kunnen het van harte aanraden.

Catdemi: dank voor deze bijzonder fijne wandeling en perfect uitgevoerde geo-tocht. We hebben er zoveel plezier aan beleefd dat een GeoD'Or jullie kant op komt.==

Geen opmerkingen: